72 de copii și familiile acestora, înscriși în programele CONCORDIA, vor primi sprijinul Municipiului Ploiești

Organizația Umanitară CONCORDIA și Municipiul Ploiești demarează proiectul „Pentru educatia copiilor!“, prin care 72 de copii din Ploiești și familiile acestora vor primi sprijin pentru facilitarea accesului la educația calitativă după școală, creșterea integrării sociale și reducerea marginalizării. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 5 luni, începând cu 1 iulie, cu o finanțare de 24.997 lei din partea Municipiului Ploiești.

Acest proiect vine în sprijinul a 72 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, înscriși în programele Centrului de Zi pentru Copii Casa CRISTINA și Centrului de Zi pentru Copii și Familii Casa ALEXANDRA, prin îmbunătățirea rezultatelor educaționale și a integrării sociale, precum și prin creșterea nivelului de implicare a părinților în activitățile educaționale ale copiilor, prin consiliere și activități în cadrul centrelor de zi.

Copiii vor participa la teme și exerciții de remediere școlară, precum și la activități extrașcolare care vor consolida programul educațional. Programul „Grădinița estivală“, realizat în colaborare cu unitățile de învățământ din vecinătate și împreună cu echipa mobilă de intervenție în comunitate a Organizației Umanitare CONCORDIA, va veni în sprijinul a 20 de copii preșcolari pentru dezvoltarea deprinderilor minime adecvate vârstei lor.

Centrele de Zi Casa CRISTINA și Casa ALEXANDRA sunt proiecte ale Organizației Umanitare CONCORDIA care oferă servicii de tip școală după școală pentru copiii din cartiere sărace ale Ploieștiului. De asemenea, Casa ALEXANDRA oferă sprijin pentru găsirea unui loc de muncă pentru familii, informare pentru sănătate, consiliere psihologică şi sprijin pentru acces la servicii publice.

________________

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de 26 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă.

Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane anual.