A crescut numărul tinerilor angajați la Brutăria CONCORDIA

10 tineri proveniți din medii dezavantajate au putut fi sprijiniți prin finanțarea ING Bank România

31 mai 2016

În urma competiției de proiecte lansate de ING Bank România în cursul anului trecut, Organizația Umanitară CONCORDIA a obținut o finanțare de 45.000 Euro pentru proiectul „Brutăria CONCORDIA, antreprenoriat social în dezvoltare pentru integrarea profesională a tinerilor“, pentru dezvoltarea producției de panificație și patiserie. Cu ajutorul finanțării primite a fost posibilă achiziționarea liniei de producție pentru modelat și divizat aluatul, a unui cernător de făină și promovarea produselor întreprinderii sociale.

Aceste fonduri au dus la creșterea șanselor de integrare în muncă a tinerilor proveniți din medii dezavantajate, dintr-un sistem instituționalizat sau lipsiți de sprijinul familiei, prin creșterea producției și a portofoliului de clienți ai Brutăriei CONCORDIA. 10 tineri din grupuri dezavantajate au fost angajați în cadrul Brutăriei CONCORDIA în perioada iunie 2015 - aprilie 2016. În urma achiziției de utilaje noi și performante s-a înregistrat și o creștere de peste 35% a vânzărilor produselor de panificație și patiserie și au fost create noi tipuri de produse.

Brutăria CONCORDIA este o întreprindere de economie socială care face parte din CONCORDIA Development S.R.L., ramură economică  a Organizației Umanitare CONCORDIA. Promovând o alimentație sănătoasă, la Brutăria CONCORDIA sunt pregătite produse naturale pe baza unor rețete dezvoltate de specialiști brutari români și austrieci. Prin vânzarea acestor produse, cresc șansele tinerilor aflați în dificultate să urmeze cursurile de brutar/patiser organizate de Școala de Meserii CONCORDIA și de integrare profesională a acestora. Mai multe informații despre proiectele noastre, http://www.concordia.org.ro/acasa/

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 34 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice.

Misiunea ING este aceea de a-i susţine pe oameni să fie cu un pas înainte, în viaţă şi în afaceri.