Spectacolul „Șoaptele străzii: lumini și umbre“: Impresii

Impresii despre spectacolul „Șoaptele străzii: lumini și umbre“, un spectacol magic plin de poezie, cu piese de teatru, muzică și dans, care a avut loc pe 21 și 29 septembrie la Biblioteca Metropolitană din București.

Un spectacol plin de magie, nemaipomenit, emoționant până la lacrimi. Cei care l-au susținut au reușit prin dans, muzică, teatru și poezie să ne transmită că uneori, chiar dacă ești la marginea prăpastiei, te poți ridica.

În pantomima „Mă întorc acasă“, tinereațea aduce cu sine emoția pasională, fiorii primei iubiri completate de instabilitatea specific adolescenților. Sensibilitatea unui suflet tânăr fără experiența dură a vieții, dorința de a fi iubit și acceptat, de a descoperi dragostea și viața este un lucru delicat și în același timp extrem de complex. Un tânăr vede și simte totul intens, inițierea poate fi dureroasă și, în lipsa dezvoltării emoționale, sufletele tinere și curate cad ușor în prăpastia ispitelor și a degradării timpurii. Voința și setea de schimbare depășesc tristețea și aduc lacrimi în ochii spectatorilor, căci victoria întotdeauna bucură și oferă puterea de a depăși tumultul vieții.

„Marionete“, un dans plin de imaginație, prin care sentimente nobile, inocența și creativitatea au atins inimile celor prezenți. Povestea clădită prin acest dans redă adevărul timpurilor trăite: copii crescuți cu frică, instrumente ale unor părinți care manipulează sentimente și știrbesc încrederea, rezultând adulți supuși. Ritmul, muzica și frumusețea dansului încurajează privitorii să vizeze, să renunțe la prejudecăți, să simtă și să trăiască precum copiii: sincer, LIBER și cu bucurie. Semnalul de alarmă este unul real, copiii – NU SUNT MARIONETE! Nu trebuie să reflecte dorințele egoiste născute din orgoliul părinților, ci trebuie tratați cu considerație, iubiți, protejați și călăuziți în drumul spre găsirea propriei identități.

Alexandra și Costel, două voci sensibile și pline de emoție, au acaparat inimile celor din public. „Remember“, cântecul de la final în memoria tinerilor plecați mai devreme din această lume din diverse cauze (abandon, alcool, droguri) a sensibilizat pe spectatori care au fost în majoritate tineri. - Domnul Mihai Zoica, Biblioteca Metropolitană București

„În ambianța elegantă a Nocturnei în Alb și Negru de la Biblioteca Metropolitană am avut bucuria de a viziona spectacolul Șoaptele străzii: lumini și umbre“. Membrii Organizației Umanitare CONCORDIA au reușit să ofere acest cadou inedit publicului Bibliotecii Metropolitane și împreună, atât actori, cât și spectatori, am avut satisfacția unui moment de copleșitoare emoție.  Șoaptele străzii: lumini și umbre” nu este doar un spectacol, este o pagină de viață, o stare de spirit pusă în scenă de o echipă foarte dedicată și implicată. Felicitări, curaj și inspirație pentru următoarele proiecte!“ - Doamna Marilena Chiriță, Biblioteca Metropolitană București

Acest eveniment face parte din proiectul „Tinerii și comunitatea“ realizat de Organizația Umanitară CONCORDIA printr-o finanțare din partea Ministerului Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București.

Mai multe detalii: marius.diaconu@concordia.org.ro

 

 

Schimbul de experiență „Stable Enter in Life!“

La începutul lunii iulie 2017, 40 de tineri și liderii lor din Austria, Bulgaria, Moldova și România s-au întâlnit pentru o săptămână într-un schimb de experiență în Bulgaria. Acest eveniment a fost organizat de Fundația CONCORDIA Bulgaria și finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

În aceste șapte zile s-au întâmplat multe lucruri interesante. Pe lângă distracție, jocuri și excursii, cele mai importante sesiuni au fost cele pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru gestionarea timpului, precum și abilitățile de comunicare, conform feedback-ului participanților. În ceea ce privește importanța exercițiilor, tinerii le-au identificat pe cele pentru pregătirea CV-ului și pentru interviul de angajare. Cel mai important rol în cadrul schimbului de experiență l-a avut învățarea prin practică. Această abordare a fost utilizată pentru dezvoltarea abilităților organizaționale ale tinerilor, împărțiți pe grupe, fiecare grupă având sarcina de a organiza un anumit eveniment în cadrul schimbului - seara de talente, petrecerea pentru ziua de naștere a unui participant, jocuri distractive organizate în timpul unei excursii în împrejurimi și petrecerea de rămas bun de la finalul schimbului de experiență. Fiecare eveniment a avut un termen limită de organizare și resurse disponibile. Facilitatorii și liderii de grup au oferit sprijinul necesar.

Ca urmare a activității de voluntariat desfășurate în timpul schimbului de experiență a tinerilor din CONCORDIA, a fost amplasat un stâlp cu indicatoare către capitalele țărilor participanților (Viena, Sofia, București, Chișinău și Damasc).

Comunicarea dintre participanți a fost una foarte bună, deși majoritatea participanților nu vorbeau decât limba maternă. Ei au folosit noile tehnologii, traducerile on-line fiind utilizate în mod activ.

Dorim să spunem Mulțumim! gazdelor noastre de la Hotelul Black Stork din Nisovo, care ne-au oferit o ședere plăcută.

Toți participanții au plecat foarte încărcați și au promis că vor participa la schimburi și întâlniri viitoare.

Diana Certan în topul inovatorilor sociali ASHOKA România

Pe 18 mai, Diana Certan, Director Executiv Comunicare și Fundraising, a avut onoarea să vorbească despre atreprenoriat social și inovație în cadrul evenimentului de lansare Ashoka în România, cea mai mare rețea globală de sprijinire a inovatorilor sociali, cu o prezență internațională în peste 80 de țări, care a avut loc la The Ark București. Cu această ocazie a fost făcut public topul inovatorilor sociali şi al susţinătorilor lor, care reuneşte peste 30 dintre cele mai cunoscute nume ale antreprenoriatului social, printre care și cel al colegei noastre, Diana Certan. Felicitări, Diana!

Ashoka a cartografiat Harta Inovatorilor Sociali din România care cuprinde numele a aproape 1.000 de oameni care au dezvoltat proiecte menite să aducă un sprijin major în comunitate.

Masă rotundă pe tema "Oportunități de angajare"

Pe 05 mai, Organizația Umanitară CONCORDIA a organizat o masă rotundă pe tema "Oportunități de angajare" la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu scopul de a îmbunătăți continuu situația integrării tinerilor aflați în situații socio-economice precare.   

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre modelele de calificare și inserție profesională pe piața muncii sau în structuri de tip întreprinderi sociale care sprijină persoanele din grupuri vulnerabile. De asemenea, au fost prezentate programele Organizației Umanitare CONCORDIA, printre care și "CONCORDIA Agricultură – întreprindere socială sustenabilă, pentru inserţie profesională", proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. 

La întâlnire au participat reprezentanți ai autorităților și un grup de tineri care au beneficiat de serviciile de consiliere vocațională, formare profesională și inserție profesională oferite de către CONCORDIA. În cadrul workshopurilor care au avut loc, tinerii au prezentat elementele de suport, dar și greutățile întâlnite în procesul de angajare, menținere și schimbarea locului de muncă.

 

O nouă întâlnire a rețelei locale de suport pentru furnizarea de servicii sociale

Pe 11 aprilie, la Centrul de servicii pentru copii și familii Casa ALEXANDRA din Ploiești a avut loc cea de-a doua întâlnire a rețelei locale de suport pentru furnizarea de servicii sociale. La masa rotundă au participat 13 de persoane de la 9 instituții, reprezentanţi ai instituţiilor publice, organizaţiilor neguvernamentale și companiilor private din Prahova.

În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții legate de modul în care fiecare reprezentant își poate aduce contribuția în sprijinirea familiilor dezavantajate prin furnizarea de servicii sociale, educaționale și de ocupare pentru diferte grupuri vulnerabile și s-au stabilit acțiuni următoare.

Această acțiune face parte din proiectul „Servicii integrate pentru familii din zone dezavantajate” derulat de Organizația Umanitară CONCORDIA în perioada ianuarie 2016 - decembrie 2017 în Ploiești, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Mulțumim Agenția Județeană pentru Plăți și pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova, Primăria Municipiului Ploiești, Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, Şcoala Gimnazială "Ioan Grigorescu" Ploieşti, Atelierele ILBAH Ploiesti, I.P.J. Prahova - Secţia Poliţie Urbană Nr. 4 Ploieşti, Instituția Avocatul Poporului Ploiești, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Prahova și Asociația"Un strop de fericire"!

 

Studiu de caz: Brutăria CONCORDIA

Cu ocazia împlinirii a cinci ani de parteneriat între NESsT Romania, UniCredit Foundation, UniCredit Bank și UniCredit Business Integrated Solutions, NESsT a lansat raportul „From Challenges to opportunities: Advancing social enterprise to provide dignified livelihoods for romania’s disadvantaged communities“ în care găsim o descriere de ansamblu a sectorului de business social din România și câteva studii de caz a întreprinderilor sociale susținute. Despre Brutăria CONCORDIA, ca întreprindere socială susținută de UNICREDIT și NESsT, despre provocările din ultimii trei ani, contribuția NESst prin investiția din 2014 din cadrul competiției întreprinderilor sociale, impact și planuri de viitor, vorbește Alice Stavride, Director CONCORDIA Development, în raportul From Challenges to opportunities: Advancing social enterprise to provide dignified livelihoods for romania’s disadvantaged communities“.

 

Programul de formare „Școala de specialiști în domeniul social“

Organizația Umanitară CONCORDIA în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate Vorarlberg anunță deschiderea apelului de selecție pentru cursul „Practician în domeniul social“.

Obiectivul programului de formare este de a perfecționa/profesionaliza practicieni în domeniul social, capabili să aplice cu profesionalism instrumente și metode importante în activitatea directă cu diferite categorii de clienți, utile și specifice activității sociale de zi cu zi, care se reflectă obiectiv, nemijlocit și adaptat în comportamentul și acțiunile față de oamenii marginalizați și defavorizați.

Cursul se adresează lucrătorilor sociali, asistenților sociali și educatorilor sociali implicați direct în oferirea de servicii sociale din instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale active în domeniilor serviciilor sociale. Finalizarea pozitivă a cursului este confirmată cu o diplomă eliberată Universitatea de Știinte Aplicate Vorarlberg.

Cursul va începe pe data de 25 aprilie 2017 și are un număr de 170 lecţii (12 ore pe semestru sau 42 ECTS) și 16 săptămâni de practică (600 de ore). Programul de instruire este format din 5 module de teorie și practică precum şi o examinare finală.  

Termenul limită de primire a aplicațiilor este 15 martie 2017. Pentru înscriere accesați link-ul: AICI Participanții selectați se vor angaja să participe la tot programul de instruire.

Cursul se va derula la sediul Organizației Umanitare CONCORDIA din  București, iar participanții selectați vor suporta doar cheltuielile de transport și cazare, dacă este cazul.

Mai multe detalii despre selecție puteți găsi în documentele atașate aici.

Programul de training face parte din proiectul „Professional Training Program for the Practitioners In Social Services for Disadvantaged Communities“ și a fost dezvoltat în cadrul colaborării  între Land Vorarlberg  și Organizația Umanitară CONCORDIA.

Pentru mai multe detalii puteți scrie la adresa de email silvia.misu@concordia.org.ro.

24 de copii ocrotiți de CONCORDIA au primit sprijinul Municipiului Ploiești

Perioada de finanțare s-a desfășurat pe o perioadă de 7 luni  și a avut valoarea de 25.000 de lei 

24 de copii ocrotiți de CONCORDIA au primit sprijinul Municipiului Ploiești în procesul de integrare socială prin proiectul „Protecție, consiliere și relaționare pentru copii vulnerabili“. Finanțarea s-a acordat pentru perioada mai - noiembrie 2016 și a fost în valoare de 25.000 de lei.  

Acțiuni socio – educative precum ieșire în aer liber, excursii și participarea la spectacole muzicale sau de teatru, implicarea copiilor în sprijinul famiilor sărace, activități de creație, sportive și artistice derulate în această perioadă au dus la creșterea implicării în activități și a colaborării între copii, dar și între copii și adulți. De asemenea, în procesul de integrare socială copiii au avut nevoie de consiliere pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă, asistență socială și sprijin permanent pentru sănătate și igienă personală. 23 de voluntari au fost implicați în activitățile specifice proiectului pe toată perioada desfășurării acestuia.

Casa AUSTRIA este un proiect al Organizației Umanitare CONCORDIA care ocrotește 24 de copii în două module de tip familial, pentru care asigură hrană zilnică, materiale igienico - sanitare, asistență socială, sprijin educațional și medical.

 

Peste 150 de copii și adulți de etnie romă au fost sprijiniți prin programul „Anul participării și responsabilizării cetățenilor III“

Proiectul s-a încheiat în noiembrie 2016 și a avut ca scop sprijinirea copiilor și adulților de etnie romă din Ploiești, aflați în situații de excluziune socială datorită unui nivel scăzut de educație, cu risc major de abandon școlar în cazul copiilor și lipsa unui loc de muncă stabil al părinților.

Prin serviciile oferite peste 100 de adulți au primit consiliere pentru accesarea serviciilor medicale, a tichetelor sociale și a programului Centrului de Zi, consiliere pentru ocupare și educație, 11 adulți fiind deja înscriși în programul „a doua șansă“. Copiii din familiile sprijinite au fost îndrumați să meargă la grădinița din comunitate și să urmeze cursurile școlare.  

Pe termen lung, rezultatele se vor regăsi în creșterea incluziunii sociale a persoanelor cele mai defavorizate, prin reducerea ratei șomajului, reducerea abandonului școlar, îmbunătățirea condițiilor de viață și, evident, la dezvoltarea comunității în care trăiesc.       

Distracție maximă la Nikolauszug în Salzburg!

Pe 26  și 27 noiembrie, pentru al 17-lea an consecutiv, „Trenul lui Moș Nicolae“ a transportat 700 de copii proveniți din medii sociale defavorizate. La invitația doamnei Karin Risser, cea care a dat viață evenimentului, 12 copii ocrotiți de CONCORDIA România au participat la marea sărbătoare. Aceste zile au adus magia Crăciunului în Salzburg, dar și multă distracție. Evenimentul a avut loc cu sprijinul ÖBB, operatorul liniilor feroviare austriece, și a tinerilor samariteni ASJ. 

Programul de activități pentru copii organizat în Zella m See a fost unul foarte încărcat. Vizita Parcului Național, a Ferry Porsche Congress Center și a târgului de Crăciun din centrul orașului, concertul special organizat pentru cei mici, activitățile creative și atelierele muzicale au făcut parte din magia acestor zile de neuitat. Moș Nicolae nu s-a lăsat așteptat și a adus în dar cadouri pentru toți copiii.

Așa cum ne-a obișnuit în fiecare an, trenul lui Moș Nicolae a transportat copii din proiecte sociale internaționale din Austria, Polonia, Slovacia, Lituania, Letonia, Serbia, Ungaria și din România, prin  CONCORDIA Proiecte Sociale.

Mulțumim Samariterbund, mulțumim ÖBB, mulțumim doamnei Karin Risser și tuturor persoanelor implicate care au adus multă bucurie copiilor!

 

Concertul caritabil “Copiii cântă pentru copii”

Pe 15 septembrie a avut loc Concertul caritabil “Copiii cântă pentru copii” organizat de Corului Băieților din Viena cu ocazia aniversării celor 25 de ani pe care CONCORDIA i-a împlinit. Sub bagheta directorului muzical Mag. Oliver Stech, Corului Băieților din Viena a concertat împreună cu copiii din Corurile Superar CONCORDIA România și Superar Austria.

Superar este o organizație fondată de Caritas Viena, Corul Băieților și Konzerthaus din Viena, care permite copiilor accesul la muzică. În România, proiectul are și o ramură dezvoltată împreună cu CONCORDIA și se adresează în principal copiilor care nu au acces la activități extrașcolare muzicale.

Am navigat pentru pace!

Pentru al cincilea an consecutiv, în perioada 17 – 24 septembrie, CONCORDIA a făcut parte din „Flota Păcii” cu un grup de 6 copii şi tineri care, alături de alţi copii din diverse medii etnice şi sociale din Europa, au petrecut o săptămână pe marea Adriatică, navigând împreună în largul coastei croate.

Acest proiect a oferit condiţii ideale punerii în aplicare eficient şi profesional, cu impact de durată, a principalelor obiective: integrarea socială, toleranţă şi înţelegere internaţională.

Proiectul „Flota Păcii” a fost lansat în 1994 de către Asociația „Mirno More” ca iniţiativă de pace, cu scopul de a se opune războiului din fosta Iugoslavie. Încă de la începuturile sale, proiectul a crescut constant în dimensiune şi domeniul de aplicare, iar obiectivele sale principale au fost extinse din ce în ce mai mult.

„Mirno More” este o asociaţie care promovează proiecte de pace socio - educative, care a devenit astăzi o platformă viabilă pentru o mare varietate de grupuri - ţintă şi preocupări de ordin social. Pe lângă orfanii de război şi copiii refugiaţi, grupuri de persoane cu handicap, tineri delincvenţi şi alte grupuri marginalizate, pot participa acum şi tineri din medii relativ sigure.

Mulţumim Asociației „Mirno More” pentru susținere și invitaţia de participare a CONCORDIEI la acest frumos proiect, „Flota Păcii”!

 

CONCORDIA a primit o finanțare de 37.377 lei din partea Guvernului României prin Agenția Națională pentru Romi

170 de copii și adulți de etnie romă vor fi sprijiniți pentru un trai mai bun

12 iulie 2016 

Organizația Umanitară CONCORDIA a primit o finanțare nerambursabilă de 37.377 lei din partea Agenției Naționale pentru Romi, prin programul „Anul participării și responsabilizării cetățenilor III“. Proiectul se va desfășura în perioada iunie – noiembrie 2016. 

Prin acest proiect vor fi sprijiniți copiii și adulți de etnie romă din Ploiești, aflați în situații de excluziune socială datorită unui nivel scăzut de educație, cu risc major de abandon școlar în cazul copiilor și lipsa unui loc de muncă stabil al părinților. 70 de copii preșcolari și școlari vor primi sprijin educațional și 100 de adulți vor primi consiliere pentru sănătate, educație și ocupare.  

Servicile oferite pe termen lung vor contribui la incluziunea socială a persoanelor cele mai defavorizate, prin reducerea ratei șomajului, reducerea abandonului școlar, îmbunătățirea condițiilor de viață și, evident, la dezvoltarea comunității în care trăiesc.

Aceste modificări structurale contribuie la îmbunătățirea socială și economică națională, proiectul asigurând astfel corespondența sa cu obiectivele incluse în Strategia Guvernului României de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome pentru perioada 2015 - 2020.

Zile de neuitat la Centrul de Agrement Pădureni

În perioada 3 – 10 iulie, 61 de copii din CONCORDIA au petrecut clipe de neuitat în tabără, la Centrul de Agrement Pădureni, aparținând Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Covasna. Activitățile au avut drept scop dezvoltarea încrederii în forțele proprii, comunicării și responsabilității, prin activități educaționale în cadrul centrului, dar și înțelegerea tradițiilor și culturii românești. 

Drumul Pâinii, Atelierul de dans folcloric, Atelierul de cusături tradiționale împreună cu Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, excursia la Galopiada Secuiască și focul de tabără au fost doar câteva dintre activitățile preferate copiilor. 

Mulțumim pentru aceste zile de neuitat Centrului de Agrement Pădureni și Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Covasna!

Prietenii noștri de la Mănăstirea Klosterneuburg ne-au vizitat din nou

Mănăstirea Klosterneuburg din Austria se numără printre marii susținători ai Organizației Umanitare CONCORDIA, iar Casa AUSTRIA și Centrul Social SFÂNTUL LAZĂR sunt proiectele de care bunii noștri prieteni sunt mereu aproape. Vizita danșilor de anul acesta a fost organizată în zilele de 13 și 15 iunie și, cu această ocazie, am vrut să arătăm realizările noastre de peste an și să mulțumim totodată pentru tot sprijinul pe care îl primim.

Împreună cu Pr. Walter Simek, Mag. Andreas Gahleitner, Walter Hanzmann, Höslinger Wolfgang, Hamm Josef, Fremuth Alexandra, Harmer Maria Eleonore și Nüchtern Klaus am vizitat familii nevoiașe care locuiesc în barăci improvizate din zona Pantelimon, tinerii seropozitivi închiși la Spitalul Penitenciar Jilava și am participat la una din ședintele de Job Coaching din cadrul Penitenciarului.

De asemenea, oaspeții au vizitat câteva dintre proiectele noastre: Casele IUDA, Centrul Social SFÂNTUL LAZĂR, Casa ALEXANDRA, Casa AUSTRIA și FERMA PENTRU COPII.

Mulțumim prietenilor noștri de la Klosterneuburg pentru sprijinul oferit an de an CONCORDIEI! DANKE !

 

Eveniment de caritate pentru 25 de ani CONCORDIA

Pentru că anul acesta se împlinește un sfert de secol de când CONCORDIA a luat naștere, duminică, 19 iunie, a avut loc un eveniment de caritate organizat la Festspielhaus, în localitatea Erl din Austria.

Pentru spectacolul organizat cu această ocazie, Ansamblul de dansuri populare din CONCORDIA România a pregătit un moment care a încântat privirile celor prezenți. De asemenea, invitații au fost întâmpinați așa cum se obișnuiește pe la noi, cu pâine și sare, chiar de către tinerii din proiectele noastre.

‪#‎implicare‬ ‪#‎daruire‬ ‪#‎viitor‬

 

Masă rotundă cu instituții și organizații din Municipiul Ploiești

Pe 27 aprilie, la Centrul de servicii pentru copii și familii Casa ALEXANDRA din Ploiești a avut loc prima întâlnire a rețelei locale de suport pentru furnizarea de servicii sociale, o masă rotundă la care au participat 43 de persoane de la 27 instituții, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor publice și companiilor private din Ploiești.

În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții legate de modul în care fiecare reprezentant își poate aduce contribuția în sprijinirea familiilor dezavantajate prin furnizarea de servicii sociale, educaționale și de ocupare pentru diferte grupuri vulnerabile, s-au stabilit acțiuni următoare și s-au analizat diferite posibilități de colaborare.  

Această acțiune face parte din proiectul „Servicii integrate pentru familii din zone dezavantajate” derulat de Organizația Umanitară CONCORDIA în perioada ianuarie 2016 - decembrie 2017 în Ploiești, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți și susțin această inițiativă!

Vizita reprezentanților Regiunii Vorarlberger în România

Pe 25 și 26 februarie 2016, reprezentanți din mediul politic și din administrația Regiunii Vorarlberger din Austria, împreună cu Domnul Benedikt Saupe, adjunct șef de misiune la Ambasada Austriei în România, vizitează proiectele CONCORDIA din Ploiești și București.

În speranța găsirii unor soluții pe termen lung pentru rezolvarea problemei cerșitului romilor, dânșii au venit în România să cunoască „rădăcina problemei“. În sensul acesta au vizitat și zonele sărace ale Ploieștiului, Cartierele Mimiu și Bereasca, și Comuna Blegoi din Prahova. Au loc întâlniri și discuții pe această temă cu Domnul Viceprimar al Ploieștiului cu atribuții de Primar, Mihai Ganea, cu reprezentantul DGASPC Prahova, Domnul Mihai Călin, și cu reprezentanții Habitat for Humanity România. Mai multe imagini aici

Surprinde-ți persoanele dragi! Mărțișoare unicat din poțelan glazurat sau mărțișoare dulci din turtă dulce

Copiii și tinerii au pregătit la Atelierul de Artă mărțișoare unicat din porțelan glazurat, pictate manual cu diferite motive românești. Donația sugerată este de 5,00 lei. Dacă dorești să comanzi mărțișoare de la Atelierul de Artă, tot ceea ce trebuie să faci este să ne contactezi la  T +40 730 003188 | georgel.zaharia@concordia.org.ro

La Brutăria CONCORDIA am modelat, special pentru tine, cele mai dulci mărțișoare din turtă dulce, doar la 2,75 lei. Dacă dorești să comanzi marțișoare dulci, contactează-ne la T +40 726 244806 | comenzi.cd@concordia.org.ro 

Solicitare ofertă pentru servicii de catering

Organizatia Umanitară CONCORDIA solicită ofertă de preț pentru servicii de catering necesare implementării proiectului cu titlu „Servicii integrate pentru familii din zone dezavantajate“ de la Casa ALEXANDRA din Ploiești.
Data limită de depunere a documentelor este 22.02.2016, ora 16:00. Oferta se va face conform cerințelor din caietul de sarcini. De asemenea, este obligatoriu să atașați și Declarația de eligibilitate completată.

Premiul „Voluntarul anului“ în domeniul social

La cea de-a cincea ediție a Galei Naționale a Voluntarilor, Romana Sator a fost desemnată „Voluntarul anului în domeniul social".  Pentru al doilea an consecutiv, suntem onorați să primim acest premiu.  

În cadrul competiției au fost înscrise 193 de aplicații, iar pe 14 decembrie au fost premiați 23 de câștigători, alături de 75 de finaliști, pentru categoriile Proiectul de Voluntariat al anului, Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului și Centrul de voluntariat al anului.

Mulțumim Romanei pentru implicarea ei și mulțumim Galei Naționale a Voluntarilor pentru această recunoaștere a programului de voluntariat din CONCORDIA!

Principesa Maria, vizită în cartierul Mimiu din Ploiești

Miercuri, 18 noiembrie 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat cartierul Mimiu din orașul Ploiești. Aici, Alteța Sa Regală le-a oferit daruri familiilor nevoiașe. Astfel, cu sprijiinul Asociației Casa Majestății Sale și Herlitz România, părinții și copiii au primit pachete cu alimente, produse necesare casei, precum și rechizite școlare.

Familiile vizitate de Alteța Sa Regală beneficiază de îngrijire din partea Centrului de zi pentru copii și familii al Organizației Umanitare CONCORDIA, Casa ALEXANDRA. Centrul are în îngrijire copii din medii defavorizate și oferă servicii de consiliere după școală, precum și terapie și programe educaționale pentru copii și părinții lor.

Principesa Maria a vizitat, de asemenea, Școala de Meserii CONCORDIA din Ploiești. În cadrul școlii, tinerii au posibilitatea de a învăţa una dintre meseriile de brutar, patiser, cofetar, bucătar, ospătar, tâmplar, agricultor sau horticultor. Prin intermediul școlii, au fost înfiinţate 72 de locuri în atelierele de formare profesională. La terminarea acestor cursuri, are loc o evaluare de către o comisie externă, autorizată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în urma căreia absolvenţii vor primi o diplomă recunoscută în Uniunea Europeană.

Citiți mai mult www.romaniaregala.ro/jurnal/principesa-maria-vizita-in-cartierul-mimiu-ploiesti/

BGBGROROMDMDATATDEDE
Maestro, MasterCard, Visa, American Express, Discover, Bank
Facebook Twitter YouTube vimeo